Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Educació L’Institut de la Roca organitza una campanya solidària per visibilitzar i combatre la malaltia infantil del Pian
L’Institut de la Roca organitza una campanya solidària per visibilitzar i combatre la malaltia infantil del Pian

L’Ajuntament posa en valor la iniciativa i convida els veïns i veïnes a gaudir dels concerts solidaris que els alumnes del centre duran a terme els dies 7 i 8 de juny a l’Auditori amb una entrada simbòlica d’1€.

Els alumnes de l’Institut de la Roca treballen en un projecte solidari amb l’objectiu de donar a conèixer entre la comunitat educativa i el conjunt de la població el Pian, una malaltia que causa úlceres a la pell i deformacions al ossos i que afecta principalment els infants de l’illa de Papua Guinea, al nord d’Austràlia, que són conduits a la marginació quan són infectats per aquest virus.

Per tot plegat els dies 7 i 8 de juny l’Auditori de la Roca del Vallès acollirà un cicle de concerts solidaris obert a tota la ciutadania, amb un preu simbòlic d’1€, a càrrec dels alumnes del centre amb el propòsit de recaptar fons per a la visualització i eradicació d’aquesta malaltia.

Així, tots els diners recaptats a través de les entrades i de les paradetes solidàries habilitades al recinte es destinaran íntegrament a l’associació IS Global impulsada pel metge infectòleg Oriol Mitjà i dedicada a proporcionar els medicaments necessaris per a la cura de totes aquelles persones infectades pel Pian. Mitjà, precisament, ha estat nomenat recentment com a ‘Català de l’Any’ del 2016 després de descobrir l’any 2012 que amb una única pastilla de l’antibiòtic azitromicina es pot curar aquesta infecció infantil.

Mentrestant, per ajudar a donar a conèixer la malaltia, els alumnes de l’Institut de la Roca també duran a terme una campanya informativa entre tots els estudiants del centre i s’habilitaran guardioles per contribuir en la recaptació de fons.

L’Ajuntament posa en valor el compromís socials i l’altruisme demostrats per tots els alumnes impulsors de la iniciativa i convida els veïns i veïnes a sumar-se al projecte.