Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Participació ciutadana El nou Reglament de Participació Ciutadana, a debat a la Torreta
El nou Reglament de Participació Ciutadana, a debat a la Torreta

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a participar el 17 de gener d’una trobada oberta a tota la ciutadania per tal de debatre, consensuar i posar en comú propostes per millorar i potenciar el Consell de Poble de la Torreta. En paral·lel, també és previst que es dugui a terme properament una sessió de treball amb la participació exclusiva  de representants polítics.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès –a través de la Regidoria de Participació Ciutadana- i la Diputació de Barcelona reprenen aquest 2019 l’elaboració del nou Reglament de Participació Ciutadana de la Roca del Vallès, que té com a objectiu actualitzar i millorar els canals i mecanismes de participació ciutadana amb que es dota actualment el municipi.

Des del consistori es vol seguir confeccionant aquesta modificació de l’actual document amb el màxim de participació possible, de forma consensuada i sumant totes les sensibilitats existents al municipi, afegint les modificacions legislatives i de transparència i revisant els canals de participació actuals.

Per tot plegat, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les aspiracions, necessitats i demandes de teixit social en matèria de participació i obrir el procés al conjunt de la ciutadania, el proper dijous 17 de gener, a partir de les 19 h., el Centre Cultural de la Torreta acollirà una nova sessió informativa i de treball oberta a tots els veïns i veïnes i entitats.

En paral·lel, també és previst que es dugui a terme properament una sessió de treball amb la participació exclusiva de representants polítics.

El Consell de Poble, principal eix de debat

Durant la trobada es presentarà als assistents les línies mestres i objectius d’aquest projecte amb el qual l’Ajuntament vol potenciar el protagonisme de la ciutadania, clarificar els canals de participació i  incorporar nous mecanismes de democràcia directa. Així, els participants es dividiran en petits grups de treball per tal de debatre, consensuar i posar en comú propostes per millorar i potenciar el Consell de Poble de la Torreta, el màxim òrgan consultiu i de participació del barri de la Torreta.