Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Totes les notícies Seguretat i convivència La Roca del Vallès desplega un Servei Itinerant de Mediació Ciutadana
La Roca del Vallès desplega un Servei Itinerant de Mediació Ciutadana
Seguretat i convivència
dijous, 4 d'abril de 2019 09:19

L’eina és gratuïta i es presta a través de mediadors imparcials i professionals que ajuden a les parts en conflicte a arribar a punts d’acord i de compromís mutu.  En poden fer ús tots els veïns i veïnes de la vila que ho requereixin prèviament.

Des d’aquest 2019, l’Ajuntament de la Roca del Vallès i la Diputació de Barcelona ofereixen conjuntament als veïns i veïnes una nova eina encaminada a millorar i consolidar la convivència i la cohesió al municipi: el Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC).

Què és el Servei Itinerant de Mediació Ciutadana?

El SIMC és un instrument de gestió alternativa de conflictes que ofereix als veïns i veïnes de la Roca del Vallès, la Torreta i Santa Agnès de Malanyanes eines de mediació per a gestionar i resoldre de manera dialogada els problemes de convivència que planteja el dia a dia en els diferents àmbits de les relacions ciutadanes.

Com en puc fer ús?

El servei és gratuït i qualsevol veí i veïna pot utilitzar aquest servei. Només cal presentar una sol·licitud a les oficines de l’Ajuntament en horari de dilluns a divendres, de les 09 h. a les 14 h.; i els dilluns i dijous, també de 16:30 h. a 18:30 h.

Què ofereix?

El SIMC posa a disposició de les parts en conflicte un equip de mediadors professionals i imparcials que es desplaçaran al municipi tantes vegades com calgui per tal que les parts en conflicte puguin parlar, escoltar-se i, en definitiva, arribar a punts d’acord i compromís mutu.

La mediació és voluntària, confidencial i neutral, i exclou casos de separacions, divorcis o tutela de menors i aquells sobre els que s'hagi interposat una denúncia.

Quins problemes s’atenen al SIMC?

  • Problemes a l’àmbit veïnal: sorolls, humitats, animals de companyia, aires condicionats, arbres, obres, neteja, malentesos, baralles, aparcaments...
  • Problemes a l’àmbit familiar: conflictes de convivència entre pares, fills, avis... i desacords per la cura de familiars dependents.
  • Problemàtiques a les escales de veïns: desacords respecte l’organització i el funcionament de la comunitat, la gestió administrativa i econòmica de la finca o els usos dels espais comuns; rehabilitació i manteniment de les finques; manteniment i neteja de l’escala; conflictes entre veïns i veïnes...
  • Problemàtiques a l’àmbit escolar: desavinences entre famílies d’un mateix centre o conflictes entre alumnes, fora del centre...